Anneloes ten Houten

2009_juni_152Na haar opleiding tot hostess aan de “Ecole Internationale d’Hôtesses” in Genève is Anneloes eerst werkzaam geweest voor de Olympische Spelen in München. Daarna is zij Spaans gaan studeren aan de RU te Groningen. Anneloes werkte als reisleidster o.m. in Spanje en Griekenland en leidde daarna een taleninstituut.

Na de verhuizing naar Bergen NH bleef zij actief in het talenonderwijs aan volwassenen en richtte met een vriendin haar eerste reisbureau op: “ de “Culturele Compagnie“.

De dames organiseerden dagtrips naar cultuur-historische bezienswaardigheden als : “Huizen en Tuinen in Kennemerland”, “William en Mary” in het Loo, “Buitenplaatsen langs de Vecht”, steden als Maastricht, Leiden en Delft.

Onderweg werd door Gea en Anneloes een inleiding gegeven zodat de gasten goed voorbereid waren. Op weg naar huis ontbrak het glaasje sherry in de bus nooit…

De Culturele Compagnie heeft een bloeitijd gekend die de VOC in de Gouden Eeuw bijna overtrof en duurde tot 1994.

Van “De Culturele Compagnie” naar “Cuisine et Culture”.

In 1995 begon Anneloes met het organiseren van themagebonden reizen naar Parijs : architectuur, kunstgeschiedenis en gastronomie. De clientèle kwam zowel uit het bedrijfsleven als uit de culinaire wereld, of via lezersaanbiedingen voor tijdschriften.

Naast het samenstellen van het programma begeleidde zijzelf de reizen en maakte afspraken met hotels, restaurants, chefs, kortom: regelde alles tot in de puntjes.