Skip to main content

BOLOGNA

"La Dotta", "La Grassa", "La Rossa" | Oudste Universiteit | Hart van de Italiaanse Keuken | Middeleeuwse torens | Shoppen onder Arcades

In Bologna wordt de lekkerste pasta gemaakt. Maar tegelijk is de Bolognese keuken de rijkste en vetste van heel Italië. Vandaar dat Bologna ook wel de “vette” stad ("La Grassa") genoemd wordt.

De faam van Bologna als culinaire stad gaat terug tot ver in de middeleeuwen toen de eerste universiteit gevestigd werd. Studenten en professoren hielden van een goede maaltijd en bovendien zorgden bezoekende academici voor een gastvrije reputatie van de stad, die de Bolognesi tot de dag van vandaag hebben weten te bewaren. Uit die tijd stamt ook de tweede bijnaam van Bologna: "La Dotta", de “geleerde” stad.

Bologna is een mooie stad met warm- rode daken (“La Rossa”), geel-grijs gepleisterde muren en arcades die in de zomer voor de nodige schaduw zorgen.

Bologna is de “place to be” voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Er zijn kookworkshops, proeverijen en er is zelfs een mogelijkheid om een bezoek aan producenten van o.a. ham, kaas of Balsamico-azijn te organiseren

tipblauw  Heeft u genoeg van al die pasta’s? Dan is het tijd voor een uitstapje naar een werkplaats waar de meest exclusieve sportauto’s ter wereld handmatig worden samengesteld.